Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

8 NEPRECENLJIVIH PREDNOSTI ZOBNIH IMPLANTATOV

8 neprecenljivih prednosti zobnih implantatov
8 neprecenljivih prednosti zobnih implantatov

Nadomestitev manjkajočih zob z zobnimi implantati ima številne prednosti kot na primer:

1. Izboljšan izgled – estetika

Zobni implantati so tako na videz kot po občutku zelo blizu videzu in občutku naravnih zob. Ker so zobni implantati ustvarjeni zato, da se vrasejo v vašo čeljustno kost, so lahko trajni.

2. Izboljšan govor

Kadar vaša proteza ne nalega dobro v ustih zaradi anatomskih značilnosti vaše čeljusti lahko to povzroča oteženo izgovorjavo določenih glasov. Ker so protetične konstrukcije na implantatih lahko fiksne in jih ni potrebno snemati, težav z izpadanjem proteze nimate. Enako velja za implantatno podprto totalno protezo. Le to se sicer snema, vendar pri funkciji govora in žvečenja ne izpade sama od sebe.

3. Izboljšano udobje

Ker so implantati razviti tako, da se vrasejo v vašo kost je nošenje protetičnih del udobneje, saj so ali fiksno pritrjeni ali pa so izdelani po sistemu konusov, tako da se protetično delo narejeno na zobne implantate ne premika v ustih.

4. Lažje jeste, lažje se prehranjujete

Nestabilna proteza lahko povzroča težave z žvečenjem. Zobni implantati pa so ravno tako kot korenina naravnega zoba vraščeni v kost, kar vam omogoča, da vašo najljubšo hrano lahko dobro in učinkovito prežvečite in vam tako hranjenje ne povzroča bolečin.

5. Izboljšana samozavest

Zobni implantati vam lahko povrnejo samozavest in nasmeh ter izboljšajo vašo samopodobo.

6. Izboljšano zdravje v vaših ustih oziroma učeno povedano –  izboljšano ustno (oralno) zdravje

Nadomeščanje zob z zobnimi implantati ne zahteva brušenja sosednjih zob, kot je to potrebno pri klasičnih zobnih mostičkih. Zato lahko ohranite sosednje zobe nepoškodovane. To pa dolgoročno izboljša vaše oralno zdravje.

7. Vzdržljivost, trpežnost in trajnost

Zobni implantati so vzdržljivi, trpežni in lahko trajajo vse življenje, kadar zanje skrbite z dobro ustno higieno in rednimi kontrolami pri zobozdravniku.

8. Lagodnost

Snemne proteze so samo to. Snemne. Zobni implantati elegantno eliminirajo nerodnosti snemne proteze pri govoru in prehranjevanju ter sitnosti z lepili. Vaše implantatno podprte proteze ne izpadejo ob najbolj neprimernih trenutkih.

Želite izvedeti več?

Lahko nas pokličete na GSM številko 031 656 907 ali pa nam pišite preko kontaktnega obrazca.