Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

ALI STE VEDELI DA OBSTAJA VEČ VRST ZOBNIH MOSTIČKOV?

Ali ste vedeli da obstaja več vrst zobnih mostičkov?
Ali ste vedeli, da obstaja več vrst zobnih mostičkov?

Zobni mostički vam pomagajo povrniti nasmeh in funkcijo govora ter žvečenja.  Pomaga obnoviti obrazne poteze. Če ste brez zob, bodo vaša lica upadla in izgledali boste starejši. Ko s protetičnimi nadomestki  spet podpremo lice in ustnice vam lahko povrnemo mladostni videz brez botoksa ali hialurona. Ali veste, da obstaja več vrst mostičkov?

 

Klasični zobni mostiček

TRADICIONALNI ZOBNI MOSTIČEK

Tradicionalni oziroma klasični zobni mostiček vam naredimo tako, da obrusimo 2 sosednja zoba ob vrzeli (po enega na vsaki strani vrzeli). Zobe, ki nosijo most imenujemo zobje nosilci. Na zobe nosilce se naredi prevleke, v delu, kjer zobje manjkajo to je v predelu vrzeli pa vam izdelamo umetne zobe – člene. Vse skupaj je povezano v eno konstrukcijo kot most čez reko.

 

Image title

CANTILEVER ZOBNI MOSTIČEK

To možnost ne moremo uporabiti vedno, le če to dovoljujejo statični pogoji, saj s takim mostičkom lahko ogrozimo zob nosilec, kadar takega mostu ne načrtujemo pravilno.

Cantilever most izgleda kot polovica mostička. Običajno ima en ali dva nosilna zoba, na katere naredimo prevleki, na strani, kjer je vrzel pa člen. Podobno kot na primer polovica dvižnega mostu.

 

Image title

MARYLAND ZOBNI MOSTIČEK

Maryland zobni mostiček izgleda kot zobek s krilci. Ta mostiček nima prevlek, ima le člen (umetno zobno krono za predel, kjer je vrzel) z dvema naslonkama. Naslonki sta del mostička (vse je v enem kosu). Tak mostiček pričvrstimo na sosednja zoba ob vrzeli tako, da krilca prilepimo na zadnji del sosednjih zob, člen pa se pri tem lepo umesti v vrzel.

 

Želite izvedeti več?

Lahko nas pokličete na GSM številko 031 656 907 ali pa nam pišite preko kontaktnega obrazca.