Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

KDAJ PRVIČ K ZOBOZDRAVNIKU

KDAJ PRVIČ K ZOBOZDRAVNIKU
KDAJ PRVIČ K ZOBOZDRAVNIKU

Ker je otroško zobozdravstvo odlično organizirano otroke kličejo na prve preglede. Način dela se od področja do področja razlikuje, zato bo najbolje, da povprašate v najbližji zdravstveni dom ali zasebnega otroškega zobozdravnika, kakšen način dela imajo.

Običajno je prvi obisk pri specialistu pedontologu. Specialist pedontolog je specialist za otroško zobozdravstvo. V kolikor menite, da potrebujete nasvet že pred izrastom prvega zoba, kar poprosite za datum. Čeprav bo obisk informativne narave bo to za otroka lahko prva pozitivna izkušnja.

Dobili boste nasvete v zvezi s prehrano, razvadami kot so steklenička, duda, sesanje prsta … in načini navajanja na ustno higieno.

Predvsem pa obisk ne bo stresen ne za starše ne za otroka. Otroka lahko doma pripravite na obisk zobozdravnika z igranjem, lahko preberete, kakšen knjigo. Predvsem ga ne strašite in ne govorite o svojem strahu pred otrokom.

Šolarje obravnavajo šolski zobozdravniki, študente pa zobozdravniki za študente. Ta delitev je nastala bolj na podlagi pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Nekaj nasvetov, kako brez stresa navaditi vašega novega družinskega člana, da je nega zob in ust del dnevne rutine nege telesa.

 

Želite izvedeti več?

Lahko nas pokličete na stacionarno številko 01 430 72 20; GSM številko 031 656 907 ali pa nam pišite preko kontaktnega obrazca.