Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Ali obstaja kakšen popolnoma neboleč postopek popravljanja zob?

Ali obstaja kakšen popolnoma neboleč postopek popravljanja zob
Ali obstaja kakšen popolnoma neboleč postopek popravljanja zob

Ali obstaja kakšen popolnoma neboleč postopek popravljanja zob?

Star sem 23 let in imam nekakšno fobijo pred zobozdravniki. Moje zobovje je trenutno dokaj načeto, ampak nikakor se ne morem odločiti za korak, ki bi me popeljal k zobozdravniku.Do sedaj sem že hodil in tudi popravljal zobe, ampak ta fobija (že iz zgodnjega otroštva) me zadnje čase popolnoma paralizira. Zanimam se, če obstaja kakšen postopek nebolečega popravljanja zob ter koliko stane in komu naj se obrnem.

 

Popolnoma neboleč postopek popravljanja zob pri zobozdravniku je možen.

Če sem vas prav razumela, vas je predvsem strah bolečine.

Razumem strah pred zobozdravniki, vendar je pomembno, da se zavedate, da sodobna zobozdravstvena tehnologija in postopki omogočajo veliko bolj udobno in skoraj nebolečo izkušnjo kot v preteklosti.

Zobozdravnik lahko uporabi lokalno anestezijo, da omrtvi del ustne votline med posegom. To pomeni, da ne boste čutili bolečine med zdravljenjem.

Največ lahko za odpravo strahu  naredite sami. Pridite k zobozdravniku še preden zob boli. V tem primeru se lahko dela neboleče. Kadar je strah resnično hud vam zobozdravnik lahko predpiše tabletke proti strahu, ki jih vzamete, preden ste naročeni. Neboleči posegi so možni v vsaki zobozdravstveni ordinaciji. Le pogumno!

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.