Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Bele pike v ustih

Bele pike v ustih
Bele pike v ustih

Stara sem 21 let. Večkrat se mi je že na jeziku naredila bela boleča pika. Traja 5 dni in izgine. To se mi sedaj ponavlja tako, da se mi vsak drugi teden pika naredi na jeziku, ali ustnici. Na ustnici imam dve beli piki in ni videti kot herpes. Zanima me, ali do tega pride le z okužbo s kakšnim bacilom, ali je možno, da imam v sebi kakšen tak bacil oziroma virus, da se potem tako pogosto pojavljajo te pike. Zanima pa me tudi, kako se takim pikam reče, namreč iskala sem že po raznih knjigah pa tega nisem nikjer zasledila oziroma ne vem pod kaj bi iskala. Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem!

 

Morala bi te pike videti, da bi Vam lahko, kaj več povedala. Niste navedli kolikšna je pika, ali je izbočena, ali je bolj prosojna ali mlečne barve, čvrsta ali stisljiva, v nivoju ostalega tkiva ali nad njim, koliko časa se že pojavlja, ali kdaj za dlje časa izgine …

Predvsem morate spremembe pokazati zobozdravniku. Morda gre le za afte. O njih sem že pisala v poglavju o ustnih boleznih. Če se pojavljajo zelo pogosto, lahko da gre za rekurentni aftozni stomatitis (ponavljajoče se vnetje ust).

Lahko pa se naročite na pregled in ugotovili bova za kaj gre.

 

Imate podoben problem? Naročite se in svetovali vam bomo: 031 656 901

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.