Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Boleče povezave z zobmi!

Boleče povezave z zobmi
Boleče povezave z zobmi

Že eno leto me bolijo ušesa, vratne mišice, ter glava. Zdravim si zobe (v koreninah imam gnoj, ki je prisoten na več zobeh) so morda te bolečine povezane z zobmi? Pregled pri specialistu za ušesa, nos, grlo je BP.

 

Da opisane bolečine izvirajo zaradi prisotnih procesov ne morem ne zanikati ne potrditi. Kombinacija bolečin je malce nenavadna, morda bi bilo dobro še, da se pregleda vratna hrbtenica in se izključi tudi ta vzrok.

Če so vzrok zobje, je težko ugotoviti, Z žariščnimi infekcijami se ukvarjajo specialisti za maksiofacialno in oralno kirurgijo. Vsak mrtev zob, nezdravljen zobni žep ali druge vrste stalno prisotno vnetje v ustih je potencialno lahko vzrok žariščne infekcije. Če težave tudi po zdravljenju zob ne bodo izzvenele, bo potrebno vzroke poiskati še kje drugje.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.