Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Boleč zob zvečer

Boleč zob zvečer
Boleč zob zvečer

Imam težave z bolečim zobom spodaj levo 6, ki pa so rahlo nenavadne. Namreč zob me boli samo v večerni urah. Zanima me, če je to lahko povezano s čim drugim, kot zobozdravstvenimi težavami. Ali je lahko iskati vzrok kje drugje, kot v obolenju zoba.

 

Zob, ki bolj boli zvečer, ponoči in ko se uležete vam sporoča, da je zobna pulpa – zobni živec zelo verjetno v začetni fazi vnetja zobnega živca. Lahko da gre za skriti karies, ki ga v ustih ni videti, zelo verjetno pa ga bo potrdil zobni rentgen. Prihranite si neprespano noč in poiščite pomoč zobozdravnika.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.