Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Bolečina v zobu in sinusi

Bolečina v zobu in sinusi
Bolečina v zobu in sinusi

Ker me je pred enim tednom začelo skeleti v zobu, sem se odločil, da grem k zobozdravniku, kar sem tudi naredil v sredo. Zobozdravnik mi je na šestici (zgoraj) naredil tri ‘tunele,’ jih sčistil ter zaplombiral z začasno plombo. Toda problem je, da od tistega dne naprej smrkam kri iz nosa. Zanima me, če je to posledica zoba, ali ima to sploh kaj povezave med sabo?

 

Bolečina v zobu in sinusi

 

Predvidevam, da Vam je zobozdravnik zdravil koreninske kanale. Korenine zgornje šestice lahko včasih gledajo v sinus zgornje čeljusti.
Zato lahko v nekaterih primerih pride do transportacije inficirane vsebine preko vršička v korenine v sinus. Možno je.

V takem primeru včasih vnetje v koreninskih kanalih povzroči vnetje sinusa.
Glede na pregled, poseg, ki ga je opravil in rentgensko sliko se oceni ali je koreninsko zdravljenje zoba res povezano s sinusitisom, ali je morda sinusitis posledica padca splošne odpornosti, ki ga lahko povzroči vnetje v zobu.

Verjetno bo sočasno potrebno zdraviti še sinusitis ne glede na vzrok.

Pri zdravljenju koreninskih kanalov pa bo potrebno biti izjemno natančen pri določanju dolžine kanalov, da ne pride do transportacije vnetne vsebine, razkužil, ki jih uporabljamo pri zdravljenju koreninskih kanalov ali zdravil, ki jih vlagamo v koreninske kanale v sinus.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.