Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Bolečine v zobeh pri sladki hrani

Bolečine v zobeh pri sladki hrani
Bolečine v zobeh pri sladki hrani

Stara sem 24 let in nimam se nobene plombe. Ko grizem sladko hrano (čokolada) čutim bolečine v zadnjih zobeh. Ali to pomeni, da si moram iti po plombo?

 

Bolečina zob na kemične (sladko, kislo, slano …) in toplotne dražljaje (hladno, vroče) zagotovo poziva k pregledu pri zobozdravniku.

Lahko gre za pojav kariesa ali preobčutljivih zobnih vratov. Stalno draženje zoba, ki ima karies lahko vodi v vnetje zobne pulpe in posledično v zdravljenje koreninskih kanalov. Pregled bo zagotovo pokazal ali potrebujete plombo.  naročite se čim prej in se izognite dragemu zdravljenju koreninskih kanalov.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.