Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Čeljustni sklepi preskakujejo in pokajo

Čeljustni sklepi preskakujejo in pokajo
Čeljustni sklepi preskakujejo in pokajo

Že eno leto probleme s čeljustnimi sklepi! Vse skupaj se je začelo, ko mi je pričelo v ustih pokati, kmalu za tem pa mi je sklep pričel preskakovati – odšla sem k moji zobozdravnici-ta meje takoj napotila naprej v Ljubljano na stomatološko kliniko! Na kliniki so mi najprej izpulili 2 modrostna zoba vendar se stanje ni izboljšalo-imela sem terapijo s tableti AMIZOL – stanje se je za čas jemanja tablet malo izboljšalo – nadaljevala sem še s fizioterapijo – globinski laser za oba čeljustna sklepa – od takrat je minilo 4 mesece-stanje se mi spet občutno slabša – leva stran huje, zato jem večinoma na desni strani-trde hrane se izogibam, ker enostavno ne morem odgrizniti! Večinoma si hrano režem oziroma prej pripravim, da mi je ni potrebno žvečiti v ustih-ker je manj boleče!

 

Za tako hude težave zagotovo obstaja konkreten vzrok. Niste mi napisali ali je bila opravljena obsežnejša diagnostika. Svetujem vam lahko le, da se čim prej oglasite nazaj na Stomatološko kliniko, najbolje h kirurgu, ki Vas je obravnaval prvič. Ali ste sicer zdravi? Morda bi bilo dobro, da se oglasite tudi do splošnega zdravnika, da Vas pregleda in oceni ali morda ne gre za kako revmatično obolenje, ki se je pri Vas najprej pokazalo kot težave s čeljustnim sklepom. Ne bi Vas rada preveč prestrašila, toda težave, ki jih opisujete zahtevajo razjasnitev.

Pomemben je tudi dobro urejen stabilen ugriz.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.