Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Cene v ortodontiji

Cene v ortodontiji
Cene v ortodontiji

Bom kratek. Prosim za odgovor. Star sem 19 let in nimam več pokritega plačila stroškov pri ortodontu. Zanimajo pa me cene fiksnega aparata, posameznega obiska ter približno koliko pride celotno zdravljenje (vem, da je to relativno; od do ?)

 

Zelo rada bi Vam odgovorila na Vaše vprašanje, vendar trenutno nisem na tekočem s cenami v ortodontiji. Običajno cene ni mogoče predvideti brez pregleda.

Cena je namreč odvisna od celotne terapije ne le od cene fiksnega aparata. Osebno dajem prednost ortodontski terapiji pred protetično, kadar je to le mogoče. Res je dolgotrajnejša, vendar dolgoročno gledano cenejša. Kar dosežete z ortodontskim zdravljenjem imate doseženo za vedno, če se držite navodil in hodite na kontrole. Protetična dela pa je potrebno čez čas zamenjati. Dolgoročno je ortodontska terapija gotovo cenejša od protetične.

Glede cen je tako, da je težko predvideti, preden se opravita pregled in diagnostika. Šele po pregledu in izpeljani diagnostiki, se lahko naredi okvirni in časovni okvir načrta rehabilitacije. Večina storitev je sestavljenih storitev, zato vam bodo cene posameznih storitev bolj malo v pomoč.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.