Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Chlumsky trak

Chlumsky trak
Chlumsky trak

Mene pa zanima ali je narobe, če ti tako imenovani “chlumsky” trakec, pade ven prej kot bi moral? Ali moram iti po novega?

Namreč, danes so mi ga vstavili, med ščetkanjem zob, pa sem ga s krtačko potegnila ven …

 

Ni hudega, če Chlumsky trak pade ven prej kot bi moral. Bolj bi bilo narobe, če bi ostal bistveno dlje ni ne bi bil odstranjen. Trak zagotavlja drenažo vnetja, da se le – to lažje pozdravi. Če ste dobili naročilo, da pridete po nov trak že takrat, ko so vam ga vstavili, je smiselno iti po novega. Če pa so vas naročili le za odstranitev oziroma so vam naročili, da ga odstranite sami ni potrebno iti po novega, če je prišlo do izboljšanja.

Chlumsky trak je pravzaprav ozek trak gaze namočen v specifično razkužilo Sol. Chlumsky. Uporabimo ga lahko, ne pa nujno vedno pri vnetih obzobnih žepkih, parodontalnem abscesu, abscesu zoba, pri motnjah izraščanja osmic v primeru, da se pojavi vnetje in drugih situacijah, ki potrebujejo drenažo za lažji iztok gnojne vsebine.

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.