Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Dobila sem nov mostiček, zdaj pa se slinim

Dobila sem nov mostiček, zdaj pa se slinim
Dobila sem nov mostiček, zdaj pa se slinim

Dobila sem nov mostiček, zdaj pa se slinim. Stara sem 60 let in me zanima zakaj se, odkar sem dobila nove zobe kateri so fiksni, kar naprej prekomerno slinim? Kaj je vzrok temu? Ali je to normalno? Naj povem, da mi je osebni zdravnik rekel, da je to čisto normalno!

Če prav razumem, ste dobili nov zobni mostiček, zdaj pa se slinite.
Enako, kot Vam je povedal Vaš osebni zobozdravnik, Vam lahko odgovorim tudi sama. Kadar dobimo v usta nov protetični nadomestek ali zobni aparat je normalno, da se nekaj časa bolj slinimo.

Vsako novo protetično delo v ustih deluje nekaj časa kot tujek. Pri nekaterih ljudeh traja dlje, pri nekaterih pa manj časa, da se navadite nanj.

Ko se na nov izdelek navadimo, se tudi povečano slinjenje umiri. To je normalno. Novo protetično delo ali ortodontski aparat deluje kot tujek, dokler se ga ne navadimo. Včasih traja tudi nekaj mesecev. Menim, da se boste na novo delo kmalu navadili in Vaše težave s slinjenjem bodo minile.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …