Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Estetsko popravilo nepravilno vraščenih zob?

Estetsko popravilo nepravilno vraščenih zob
Estetsko popravilo nepravilno vraščenih zob

Zanima me, če je možno iz popolnoma estetskih razlogov enko, dvojko in trojko zgoraj ustrezno obrusiti oziroma popraviti tako, da bi le-ti bili v liniji. Navedeno tri zobe na obeh straneh zgornje čeljusti imam namreč nepravilno vraščene. Stara sem 35 let. Slišala sem že za možnost nošnje zobnega aparata, vendar se zanj nisem odločila, tudi zaradi narave svoje službe, kjer imam neprestano stik s strankami. Zanima me tudi, koliko časa traja poseg, koliko okrevanje, cena in podobno.

S protetiko se da narediti marsikaj, toda, če je položaj zob zelo spremenjen se tudi s prevlekami ne bo dalo doseči dobrega estetskega učinka. Zob, še posebno, če je živ, skušamo brusiti čim manj, le kolikor to zahteva material za izdelavo prevleke / luske. Predvsem se pri brušenju skušamo izogniti zobni pulpi, da bi zob ostal živ. Včasih naše delo zahteva načrtno protetično indicirano (odločitev zaradi protetike) devitalizacijo zoba (zdravljenje zoba) in korekcijo smeri z izdelavo zatičkov.

Vendar se danes sodobna zobozdravstvena oskrba pacientov temu lahko elegantno izogne z ortodontsko terapijo.
Vsekakor Vam bolj svetujem ortodontsko terapijo kot protetično rešitev problema. Zobni aparat je odraz skrbi zase, zato naj Vam ne bo nerodno, nosijo ga ljudje vseh starosti, zato pojdite vsaj po nasvet k ortodontu. Cena je odvisna od vrste terapije, ki jo izberete.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …