Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Glavoboli in zobje

Glavoboli in zobje
Glavoboli in zobje

 V času nosečnosti mi je odmrla leva enka. Zobozdravnica mi je korenino zdravila, kljub temu pa imam zelo pogoste in močne glavobole. Obenem imam tudi bolečine v dlesni naprej od zdravljenega zoba(tudi po 4 dni v tednu). Ali je kakšna možnost, da imam glavobole prav zaradi zob?

 

Mogoče je, da imate glavobole zaradi zoba. Prav tako je mogoče, da ob glavobolu postane zdravljen zob bolj občutljiv. V takih primerih je potreben kontrolni rentgenski posnetek zdravljenega zoba. V kolikor se, da po njem oceniti ali je krivec zob, se lahko naredi revizijo zdravljenja. To pomeni, da se staro polnitev odstrani, v zob nekajkrat vloži zdravilo in nato ponovno polni. Nihče Vam z gotovostjo ne more potrditi, ali zob je ali ni krivec Vaših glavobolov. To se lahko samo predvideva. Vsak mrtev (zdravljen) zob je namreč lahko fokus (žariščna infekcija). Glede na to, da navajate, da je predel nad zobom občutljiv, je potrebno preveriti ali ni morda vzrok Vaših težav.

 

Imate nepojasnjene zdravstvene težave? Smiselno je narediti pregled na žarišča – fokuse. Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907