Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Informacije o poteku in cenah zobnega aparata

Informacije o poteku in cenah zobnega aparata
Informacije o poteku in cenah zobnega aparata

Zanima me ali se informativni pregled pri ortodontu za aparat tudi plača in ali se je potrebno vnaprej zanj naročiti? Stara sem 21 let in v preteklosti sem nosila snemljivi aparat. Ker po nekaj času ni bilo velike izboljšave sem nad zdravljenjem obupala. Sedaj, ko sem nekoliko starejša in pametnejša si neizmerno želim lepe ravne zobe, kajti krivih se zelo sramujem. Ko sem videla približne cene aparatov me je skoraj zadela kap. Zanima me tudi koliko približno stane najcenejši fiksni aparat in ali se mora plačati v celoti naenkrat ali se lahko tudi na primer plača na več obrokov?

 

Ali se informativni pregled plača je verjetno odvisno od specialista ortodonta. Zato Vam svetujem, da se z vprašanji, ki ste mi jih zastavili obrnete na specialista ortodonta, ki si ga boste izbrali za terapevta.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

 

Potrebujete pregled, preden dobite ortodontski aparat, ali vzdrževanje? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.