Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Kaj je lahko najhuje pri zobozdravniku?

Kaj je lahko najhuje pri zobozdravniku
Kaj je lahko najhuje pri zobozdravniku

Lansko leto mi je iz spodnje sedmice padla plombica vendar še nisem odšla k zobozdravniku, ker se zelo bojim. Zob me ne boli, vendar sem nekje zasledila, da luknja v zobu ni tako preprosta stvar, zdaj pa me je še bolj strah. Kaj mi lahko v najslabšem primeru zobozdravnik naredi? Ali mi lahko izdere zob?

 

Nikar se ne obremenjujte na zalogo. Najprej je potrebno videti, kaj se z zobom dogaja in nato se lahko predlaga kako je možno pomagati. Zobozdravnik bo naredil tisto, za kar se bosta dogovorila. Najprej Vas bo pregledal in morda poslal na rentgensko slikanje. Glede na to, da Vas zob ne boli, Vam bo najverjetneje predlagal izdelavo nove plombice in svetoval, da hodite k zobozdravniku redno. O strahu pa. Saj veste. Okrog ga nič ni, znotraj je pa votel.

Naše delo je praviloma lahko vedno neboleče

Bolečine ne moremo nemudoma odvzeti le v primeru, če pridete v tako razbolenem stanju, da nobeno protibolečinsko zdravilo ne učinkuje več. Najhuje, kar se lahko zgodi, da je potreben poseg v zelo razbolelem stanju, ko drugače več ne gre, ko anestezija ne prime v celoti ali ko jo zaradi hude otekline ne moremo aplicirati ob zob in jo apliciramo  … Zato ne odlašajte, naročite se čim prej.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.