Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Kako zapreti razmak med zobema

Kako zapreti razmak med zobema
Kako zapreti razmak med zobema

Imam razmik med zobmi. Kako bi si to popravil?

Najmanj invazivno je zapiranje diastemo oziroma razmik med zobmi z ortodontsko terapijo. Je pa res, da v primerjavi z drugimi načini traja dolgo, da dosežemo rezultat.

Diastemo ali razmik med zobmi se lahko zapira z lusko, kar zahteva nekaj brušenja – preoblikovanja zoba. Diastemo je mogoče zapreti tudi s postopkom »Bondinga« kar pomeni, da zob v želeno obliko dogradimo z belim visokokakovostnim kompozitom. Ta postopek ne zahteva brušenja zoba, še vedno pa se kasneje lahko odločite za luske.

Zelo pomembno je vzdrževanje higiene tako estetsko preoblikovanih zob. Stik materiala in lastnega zoba je šibka točka, kjer se rado pojavita zabarvanje in karies, kadar higiena ni res odlična. Material kompozit ali keramika bosta ostala kot sta, na zobovini na stiku, pa lahko nastane karies. Skrbite, da bo to področje ostalo čisto. Uporabljajte premaz s fluorom.

Imate podobne želje? Naročite se in skupaj bomo poiskali ustrezno rešitev: 031 656 907