Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Kakšna je razlika pri mostičkih?

Kakšna je razlika pri mostičkih
Kakšna je razlika pri mostičkih

Stara sem 23 let in potrebujem mostiček spodaj levo in desno, saj mi manjkajo 5-tke, 6-tka pa sem eno že morala izpulit, sedaj pa je fuč še druga. Kje naj si naredim mostiček? Ali je velika razlika med zobozdravniki na koncesijo ali privat? In na kaj naj bom pozorna? Ali mi lahko dober mostiček naredi tudi zelo mlad zobozdravnik?

Med zobozdravniki ni velike razlike, saj vsi delamo v skladu z doktrino. Razlike so v materialih, iz katerih se mostiček izdela. Večina zobozdravnikov tako tistih, ki delajo v javnih zavodih (zdravstvenih domovih) kot zasebniki (s koncesijo ali brez) Vam lahko ponudijo mostičke iz različnih materialov. Kvaliteten mostiček vam zagotovo lahko izdela tudi zelo mlad zobozdravnik. Če so sosednji zobje zdravi, niso ali malo plombirani pa je smiselno oceniti ali je morda boljša možnost nadomeščanja izgubljenih zob z implantati.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.