Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Korekcija sprednjih zob, ki so se okrušili in obrabili

Korekcija sprednjih zob, ki so se okrušili in obrabili
Korekcija sprednjih zob, ki so se okrušili in obrabili

Imam mogoče malce nenavadno vprašanje za vas. Zanima me, ali je možno na kak način “podaljšati” zgornje in spodnje enke, ki so se mi obrusile(za kak milimeter) zaradi grizenja raznih kovinskih predmetov pri učenju, kar sem prenehal, odkar sem opazil obrabo zob. Sedaj imam zaradi tega težavo pri ugrizu in izgovarjanju sičnikov, kar me neznosno moti in upam, da obstaja, kakšen način, da se to popravi.  Kakšen je vaš predlog?

Zagotovo je rehabilitacija možna na več načinov.

Eden od teh je dograditev zob z belo plombo, ki je najcenejši in se pri tem poškoduje najmanj zdrave zobovine. Druga malo bolj invazivna metoda je izdelava keramičnih lusk, tretja pa izdelava keramične prevleke. Za način rehabilitacije se odločimo skupaj z zobozdravnikom na podlagi pregleda.

Zobje so se zelo verjetno obrabili tudi zaradi bruksizma. Zato po tem, ko boste rehabilitacijo izvedli svetujem izdelavo bruksistične opornice.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …