Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Krušenje zob

Krušenje zob
Krušenje zob

Zanima me zakaj se mi krušijo zobje-sprednja dva. Stara sem 16 let,enako pa je tudi pri sestri.

 

Predvidevam, da imate na sprednijih zobeh incizalne (grizne) robove tanke. V kolikor je še sklenina prosojna in bolj bela, je tudi bolj krhka. Možnih vzrokov za krušenje je več.

Ali nezavedno ves čas nekaj trdega grizljate, ali pa nezavedno škrtate z zobmi. Dobro bi bilo pogledati, kako je z ugrizom. Obe s sestro se oglasita do zobozdravnika in težavo omenita, pokažita.

Morda se da kaj pomagati z ortodontsko terapijo. Bruksisitične opornice še ne priporočam, saj rast še ni zaključena.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.