Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Mehurček v ustih

Mehurček v ustih
Mehurček v ustih

Na zgornji čeljusti (nad desno sedmico) se mi je naredil mehurček v katerem je tekočina. Mehurček ne boli, razen na pritisk. Redno skrbim za higieno zob (vsaj 2x na dan in uporabljam zobno nitko). Zanima me, kaj več o tem!

Povsem premalo ste mi opisali, da bi Vam z gotovostjo lahko pomagala. Vaš opis za mehurček v ustih, me še najbolj spominja na fistulo, to je gnojni mehurček, običajno velikosti prosa, iz katerega občasno priteče gnojna vsebina. Fistula navadno nastane kot posledica kroničnega vnetja vršička zobne korenine – granuloma. V kolikor je moje predvidevanje pravilno, bo potrebno zob zdraviti, če je to mogoče. Fistula nastane zaradi kroničnega granuloma.  Zdravljenje koreninskih kanalov je postopek, kjer očistimo vse kanale. Na ta način odstranimo vnetje, in granulom se lahko pozdravi, fistula pa izgine. Če so anatomske razmere kanalskega sistema take, da smo jih lahko že v prvi seji dobro očistili potem se fistula zapre že do naslednjega obiska. Včasih pa moramo večkrat zamenjati zdravilo.

Imate podoben problem? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907