Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Modrostni zob in trizmus

Modrostni zob in trizmus
Modrostni zob in trizmus

Meni pa raste modrostni zob levo zgoraj. Problem pa je, da ne morem odpirati čeljusti normalno, torej usta lahko odprem samo za kaka 2-3 cm. Zanima me koliko časa običajno raste osmica? Ali bom potem, ko mi izraste, lahko normalno odpiral usta? V naprej se Vam zahvaljujem na odgovoru. LP!

 

Ust ne morete odpreti, ker je prišlo do vnetja, ki onemogoča mišici odpiranje ust. Strokovno se temu reče trizmus. Svetujem Vam čimprejšnji obisk zobozdravnika, da pozdravi vnetje in Vam pokaže vaje za odpiranje ust. Koliko časa izraščajo osmice ni pravila. Včasih v nekaj dneh, včasih v nekaj letih. Tudi ni pravilo, da povzročajo težave. V kolikor pa jih, je potrebno oceniti ali ima taka osmica sploh prostor, da izraste. Včasih ji lahko celo pomagamo, da izraste. Izvedeli ste nekaj novega, torej ste postali bolj modri. No, osmica je vendarle “modrostni zob”.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.