Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Modrostni zob v kotu smrdi

Modrostni zob v kotu smrdi
Modrostni zob v kotu smrdi

Imam težave z modrostnim zobom. Pred dvema mesecema je sicer prišel zob ven, vendar je precej v kotu, saj ni prostora zanj.

Vsak dan bolj čutim zelo neprijeten vonj iz dlesni ob modrostnem zobu. Zaradi neznosnega smradu me včasih pripravi tudi do bruhanja. Ali je možno, da se mi gnoji dlesen okoli modrostnega zoba ali pa sam zob, ker nima dovolj prostora? Tudi za zobno ščetko je precej nedostopen.

Mislite, da bi mi morali izruvati zob? Še v osnovni šoli so mi namreč izpulili vse štirice zaradi premajhne čeljusti, zaradi česar sem kasneje nosila aparat, tako, da je velika verjetnost, da za modrostni zob ni prostora.

Res, vonj lahko prihaja iz žepka dlesni okolice osmice, saj se okrog osmice, ki ni imela prostora izrasti rad naredi tak žep. Prav tako je mogoče, da neprijeten vonj prihaja od zobnih oblog, ki so se nabrale na mestih nedostopnih za čiščenje ali celo iz kariesa, v kolikor je že prisoten. V kolikor osmica nima prostora, povzroča tesno stanje in je nedostopna za čiščenje, je res bolje, da jo kirurg odstrani.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.