Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Modrostni zobje in bolečine v sencih

Modrostni zobje in bolečine v sencih
Modrostni zobje in bolečine v sencih

Že tri tedne me boli v obeh sencah. Sprva me je bolj bolela desna in sicer na vročini, sedaj pa me boli tudi v levi senci, ki se prav tako poveča na toplem. Bolijo me tudi ličnične kosti ob dotiku in težje odpiram usta. Čutim, da se nekaj dogaja z modrostnimi zobmi, ki so sicer še pod dlesno, vendar so bulice vedno več je in desna zgoraj se nahaja pol centimetra od sedmice nad njo. Boli me tudi dlesen nad levo sedmico zgoraj. Ali je možno, da me v sencah tako močno boli zaradi rasti osmic?

Osmice res rade povzročajo težave pri izraščanju. Vendar je potrebno s pregledom in analizo rentgenskega posnetka Vaših čeljusti (ortopan) ovrednotiti, kako osmice ležijo, in ali so res vzrok opisanih bolečin. Predvsem je potrebno določiti lego zob in oceniti ali imajo prostor izrasti. Šele natančen pregled in analiza rentgenskega posnetka bo mogoče oceniti ali je opisanim bolečinam lahko vzrok izraščanje osmic.

Pri osmicah je vse mogoče.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.