Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Modrostni zobje ob izraščanju povzročajo vnetje dlesni

Modrostni zobje ob izraščanju povzročajo vnetje dlesni
Modrostni zobje ob izraščanju povzročajo vnetje dlesni

Imam velike težave z modrostnimi zobmi, pogosto mi oteka dlesen in me strahotno boli. Bil sem pri zobozdravnici. Dala mi je samo en trak, ki nič ne pomaga.

Trak, ki pomaga pomiriti akutno vnetje je terapija izbora. Kadar ne pomaga, je potrebno poseči še po drugih načinih terapije. Vnetja dlesne se pri izraščanju osmic rada ponavljajo, dokler zob popolnoma ne izrase, a le v primeru, da ima prostor. Najboljša je odstranitev vzroka težave. Konkretnega nasveta Vam ne morem dati brez kliničnega pregleda in analize rentgenskega posnetka.

Pri zatekanju dlesne okrog takega zoba pogosto pomaga poostrena ustna higiena. Niso namreč vse osmice za izpulit samo zato, ker so osmice. Lahko so še kako uporaben zob, če le imajo prostor, da izrastejo. Nikar ne obupajte.

Za puljenje se odločite le v primeru ponavljanj vnetij kljub dobri higieni.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.