Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Modrostni zobje potiskajo zobe naprej

Modrostni zobje potiskajo zobe naprej
Modrostni zobje potiskajo zobe naprej

Rasti so mi začeli zgornji modrostni zobje (spodnjih sploh nimam). Desni je že zunaj, levi bo prav kmalu. Slikanje zob je pokazalo, da oba nekoliko potiskata zobe naprej. Edina bolečina, ki jo čutim je skelenje v spodnjih zobeh. Ker sem dolga leta nosila tudi aparat, mi je predlagala izpulitev osmic ali sedmic. Ker se ne morem odločiti, bi prosila še za vaš nasvet. Pri katerem posegu je manj komplikacij in bolečin, kateri se mi bolj “splača”, prideta sploh oba v poštev …? Naj povem še to, da sta osmici zdravi in veliki, v sedmicah pa imam globoki plombi.

Lahko se odločite za eno ali drugo rešitev. Težko ocenim katera je ugodnejša. Če se boste odločili za odstranitev okvarjenih sedmic, je res možno, da se bodo osmice postavile na mesto sedmic. Ni pa vedno tako. Če se ne bi, boste potrebovali ortodontsko zdravljenje, da se pravilno umestita v zobni lok. Možno pa je tudi, da se vrzel ne bo zaprla sama od sebe, ampak bo potrebna pomoč ortodonta. Boljši nasvet Vam bo dal specialist ortodont, zato se za nasvet obrnite nanj.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.