Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Modrostni zobje povzročajo tinitus – piskanje v ušesih?

Modrostni zobje povzročajo tinitus - piskanje v ušesih?
Modrostni zobje povzročajo tinitus – piskanje v ušesih?

Pred približno letom dni mi je osebni zobozdravnik dal napotnico za odstranitev vseh štirih modrostnih zob. Do zdaj mi to še ni uspelo. Se je pa pojavil problem, za katerega sumim, da je povezan z zobmi.

In sicer kakšne 3 tedne že traja piskanje v ušesih ali glavi. Sumim, da je to posledica modrostnih zob. Piskanje ne preneha in je konstantno. Vem za obstoj bolezni oziroma tinitus-a, kar pomeni piskanje v ušesih, samo se pojavlja pri starejših ljudeh. Zanima me, če ste že imeli podoben primer in seveda, kakšen so posledice odstranitve več kot enega modrostnega zoba naenkrat (kirurško seveda).

Da bi bilo piskanje v ušesih povezano z osmicami je bolj malo verjetno. Pravi odgovor boste dobili, ko se boste oglasili do čeljustnega kirurga na pregled.

Glede na lego zob in predvideno težavnost odstranitve Vam bo kirurg svetoval ali priporoča odstranitev osmic posamezno, po dve naenkrat ali vse štiri naenkrat, kar navadno naredijo v splošni anesteziji. Za poseg v splošni anesteziji je potrebno predhodno opraviti nekaj preiskav krvi in srca. Za nekaj dni je pacient hospitaliziran (sprejet v bolnišnico). Če poseg poteka brez komplikacij kasneje ni nobenih posledic.

Se pa po taki operaciji pričakuje oteklino, ki običajno izzveni v tednu ali dveh. Posledica otekline je lahko tudi začasno težje odpiranje ust.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.