Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Mostiček in neustrezna barva

Mostiček in neustrezna barva
Mostiček in neustrezna barva

Imam 5 let star mostiček (akrilat), ki je precej temen, kar je pravzaprav posledica napačne izbire barve čisto na začetku. Ali ga je mogoče kakorkoli pobeliti?

Na žalost akrilatnih zobnih mostičkov ni mogoče pobeliti na enak način kot naravnih zob. Barva akrilatnih mostičkov se sčasoma lahko spremeni zaradi obarvanosti iz hrane, pijače ali tobaka. Vendar pa ni učinkovite metode za beljenje akrilatnih materialov, ki bi bila varna in učinkovita.

Če se vam zdi, da je barva mostička zelo neustrezna in moteča, je najbolje, da se posvetujete s svojim zobozdravnikom. Morda bo možno zamenjati mostiček z novejšim materialom, ki bo bolje ustrezal barvi vaših naravnih zob. Vaš zobozdravnik vam bo lahko svetoval o najboljših možnostih glede na vašo specifično situacijo.

Zobozdravnik  vam lahko zobni mostiček spolira, morda bo nekoliko bolje. Sicer pa ocenita ali je potrebna menjava le iz estetskih razlogov ali je morda tudi drugače postal neustrezen.

Osebno mi je najlepše, če se barva zob vklopi v obraz.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.