Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Moteče skelenje zob

Moteče skelenje zob
Moteče skelenje zob

Kljub redni zobni čistoči imam zadnji teden probleme z dlesnami. Neprestano me namreč skelijo. To skelenje je izredno moteče. Čemu je vzrok in kako lahko ta neprijeten dražljaj ustavim. Stara sem 26 let, nikoli enega problema. Imam pa malo odmaknjene dlesni zaradi pregrobega ščetkanja, občasna vnetja.

 

Preobčutljivosti zobnih, moteče skelenje zobnih vratov in umik dlesni je pogosta težava. Zaradi različnih vzrokov se lahko pojavijo erozije, abfrakcije (luščenje sklenine na zobnem vratu), klinasti defekti ter razgaljeni zobni vratovi. Vsem je skupna odsotnost sklenine in zato razgaljen dentin. Ta pa je prepustnejša za toplotne in kemične dražljaje.

Svetujem pregled pri zobozdravniku in posvet kakšna terapija bi bila za vas najprimernejša. Izbira terapije je kar velika. Od tega, da si lahko pomagate sami z zobnimi pastami in geli za preobčutljive zobne vratove, pa do profesionalnih premazov in izdelave plomb. Morala bi vas pregledati, da bi vam lahko konkretno svetovala.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.