Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Nenadna bolečina zoba

Nenadna bolečina zoba
Nenadna bolečina zoba

Star sem 26 let. Do sedaj z zobmi nisem imel kakih večjih težav. Plombe nimam še nobene. Največji poseg do sedaj je bil kirurška odstranitev vseh štirih modrostnih zob.
Moja težava pa se je začela zelo nenadno. Pri večernem grizljanju slanega peciva me je začel boleti zob (spodaj, desno 6) in to na pritisk. Bolečina ni velika, vendar jo čutim in vsaka bolečina povezana z zobmi je nadležna. Je to morda lahko le posledica kakih premikov zob zaradi več prostora, ali je lahko kje skrit drug razlog? Namreč podobne bolečine sem imel pred izrezom modrostnih zob.

 

Za konkreten odgovor bi potrebovala več jasnosti. Zato vam brez pregleda in ostale diagnostike ne morem dati strokovnega odgovora konkretno za vas, lahko pa napišem na splošno glede tega, kar me sprašujete.

Lahko gre za skriti karies, lahko ste si ranili dlesen, lahko pa ste zob preprosto preobremenili s kakšnim tršim grižljajem.

Svetujem Vam, da dobro čistite predel zoba tudi z nitko in medzobno ščetko, ne samo z zobno ščetko. V kolikor že dlje časa niste obiskali svojega zobozdravnika, Vam svetujem, da se naročite za kontrolni pregled. Če bolečina zoba ne izzveni v nekaj dneh, je potrebno vzroke poiskati v zobozdravstveni ordinaciji.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.