Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Neravni zobje

Neravni zobje
Neravni zobje

Imam zelo neenakomerno razporejene, neravne zobe, kar me pri 19 letih zelo moti. Aparata ne morem nositi zaradi takšnih ali drugačnih razlogov.  Zanima me, če je možna še kakšna druga rešitev?

 

Brez pregleda vam zelo težko svetujem. Za neravne zobe je načeloma veno prva izbira terapije ortodontska terapija.

Morda bi se našla kakšna protetična rešitev, vendar je protetika na zdravih zobeh pravi greh. Morda pa le – pretehtajte ponovno možnosti za ortodontsko terapijo. Zagotovo je manj škodljiva za zobe, dolgoročno gledano pa tudi cenejša. Premislite. Imeti ortodontski aparat je v tujini statusni simbol.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo, morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

Potrebujete pregled, preden dobite ortodontski aparat, ali vzdrževanje? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.