Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Obloga zob ali spremeni izgled

Obloga zob ali spremeni izgled
Obloga zob ali spremeni izgled

Rada bi si dala zobno prevleko, ker so zobje že kar poškodovani. Pa me zanima, če je oblika zob potem enaka, ker imam kar dosti razporka med zobmi. Se ta zmanjša ali ostane enak. Kaj boli? Koliko pa stane?

 

Kako dobro se lahko posname prejšnje stanje je odvisno od razmer v ustih. Toda redko se zgodi, da se prejšnjega videza ne bi dalo čim bolje obnoviti. Lahko pa ga na željo korigiramo, ali spremenimo.

V ta namen lahko pred brušenjem prejšnje stanje odtisnemo in naredimo mavčni odlitek. Lahko tudi posnamemo fotografijo stanja od blizu. Dobro se obnese tudi, če se pred začetkom dela sestanete vsi: pacient, zobozdravnik in zobotehnik, ki bo protetično delo izvedel. Vi poveste svoje želje, zobozdravnik in zobotehnik pa ocenita in povesta, kateri želje je možno uresničiti in kje bo potrebno poiskati kompromis. Tudi barvo navadno izberemo že pred brušenjem, da jo prilagodimo na sosednje zobe, tako da se novo protetično delo čim bolje vklopi v Vaš obraz.

V kolikor novo načrtovano delo ne zahteva povezave obeh zob, med katerima je razporek – diastema, se bo zagotovo dal tudi ta obnoviti. Če so med delom prisotne bolečine, jih lahko ublažimo z lokalno anestezijo (področno omrtvičenje predela).

Cena je odvisna od materiala, ki ga izberete in vrste protetične storitve, ki se bo izvedla.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.