Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Obrazne nepravilnosti

Obrazne nepravilnosti
Obrazne nepravilnosti

Situacija je taka. Star sem 16 let in so mi pred nekaj leti izpulili stalni zob (zgoraj desno, mislim, da 6.). Sedaj sem opazil, da moj nos ni naravnost, ampak ga vleče v desno. Zanima me, če je zato kriv manjkajoči zob.

 

Da nos ne rase ravno naravnost zagotovo ni kriv manjkajoči zob. Če pogledaš ljudi v obraz, ni nihče čisto simetričen. To nam daje zanimiv in edinstven videz. Zaradi tega smo nekomu lahko simpatični. Ali pa tudi ne.

Svetujem da, v kolikor imate na mestu, kjer je bil zob izpuljen zdaj vrzel, povprašate svojega zobozdravnika ali bi bilo morda mogoče vrzel zapreti z ortodontsko terapijo. V kolikor to ni mogoče iz kakršnih koli razlogov, je smiselno, da se naredi retener, ki drži prostor do zaključka rasti. Retener preprečuje, da bi se zobje ob vrzeli nagnili v vrzel.

Ko je rast zaključena, se manjkajoči zob lahko nadomestiti z mostičkom ali implantatom.

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.