Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Obupen strah pred zobozdravnikom

Obupen strah pred zobozdravnikom
Obupen strah pred zobozdravnikom

Tudi jaz sem dekle, ki zaradi strahu, ni bila pri zobozdravniku že 3 leta. Ko sem bila nazadnje, mi je zobozdravnik plombiral dva zoba za dva tedna, spulil mi je zob, zaradi katerega sem omedlela v zdravstvenem domu. Vem, da je strah votel in da ga ni, vendar mi to nič ne pomaga.

Pred letom dni sem si izbrala zobozdravnico, vendar ko sem zagledala inekcijo in vrtalni stroj sem zbežala ven. Kaj naj naredim? Ali res ni nobene možnosti, da bi spala, ko bi mi popravljali zobe?

V neki reviji je bil objavljen članek Gel namesto svedra, v katerem je pisalo, da so pri nas na stomatološki kliniki v Ljubljani, že uporabljali gel, ki so ga nanesli na gnilobo, in so jo samo obrisali z vato, brez vrtanja. Ali je ta gel možno kje dobiti, kje ta postopek opravljajo ? Prosim vas, da mi čim prej odgovorite na vprašanje, kajti zobje me skelijo in ne vem, če bo ostalo tako še 1 teden.

Rada bi si popravila zobe pred bolečino, vendar zaradi mojega velikega straha ne morem.Cele dneve mislim le na zobe, zbudim se z mislijo o zobeh, sanjam jih, zvečer grem spat z mislijo o njih! Kaj naj naredim! Prosim pomagajte mi čim prej!!! HVALA!!!
P.S. Stara sem 16 let sprednje zobe imam na V, kako jih je še mogoče v kratkem času popraviti, glede na moj strah!

 

Glede strahu

Vidim, da ste si skrbno prebrali vse, kar sem napisala o strahu. Žal, kaj bistveno novega ne morem odgovoriti. Poprosite prijateljico ali starše naj nekdo hodi z vami k zobozdravniku teboj. Nekoga zadolžite, da bo skrbel za to, da boste obiskali zobozdravnika, kadar boste naročeni. Če greste k zobozdravniku vedno le, ko že boli si nizate negativne izkušnje eno za drugo.

Če je strah hujši, bi bilo morda dobro, da obiščete psihologa ali psihiatra.

Kar pogum, kasneje si boste boš hvaležni. Začnite le s pregledom, nadaljujte s čiščenjem. Nato s kakšno manjšo plombico in počasi strah zagotovo izzveni.

Glede čudežnega gela

Za čudežni gel še nisem slišala, žal.

Glede zob na V

Nisem čisto razumela, kaj pomeni, da imate zobe na V. Predvidevam pa, da gre za položajne nepravilnosti zob. Zobozdravnik bo zagotovo prepoznal stanje in vas napotil do specialista ortodontije takoj, ko bodo popravljeni vsi zobje.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.