Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Odkrušena prednja zoba

Okrušena sprednja zoba
Okrušena sprednja zoba

Prednja zoba imam odkrušena in se mi počasi krušita naprej. Ne morem si ju niti pravilno krtačiti (navpično), ker sem ju tako še malo odkrušila, posledica tega pa je, da so se mi dlesni umaknile navzgor.

Malo sem ju zbrusila, da bi ju poravnala, vendar imam vmes še vedno vrzel, ki mi zdaj tudi že ovira pravilen govor (izgovarjanje sičnikov). Zanima me, ali je možno nekako “zakrpati” to vrzel oziroma dodati malo umetne mase na zoba? In ju tako podaljšati za kak milimeter?

Predlagam Vam, da ugotovite vzrok krušenja sprednjih zob. Najverjetneje sta zaradi nepravilnega ugriza ali bruksizma ali pa kombinacije in sta, zato preveč in nepravilno obremenjena. Načeloma se zoba lahko popravi na način, ki ste ga opisali. Vendar, v kolikor ne boste odpravili vzroka krušenja zob, boste enako okrušili tudi umetno dodano maso.

Prava rešitev za Vas je obisk specialista ortodonta, ki bo ugotovil vzrok Vaših težav in predlagal terapijo. Šele, ko bo vzrok odpravljen, se lahko uspešno estetsko popravi okrušena zoba.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …