Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Operacija namesto ortodontskega aparata

Operacija namesto ortodontskega aparata
Operacija namesto ortodontskega aparata

A lahko z operacijo popravite krive zobe, če aparat ni pomagal?

 

Žal ni operacije, ki bi lahko nadomestila ortodontsko terapijo. Operacija pride v poštev v primerih, kot je na primer prognatija – naprej pomaknjena čeljust.
Niste mi napisali ali je bilo vaše ortodontsko zdravljenje izvedeno s snemnim ali s fiksnim ortodontskim aparatom. S snemnim ortodontskim aparatom je mogoče zobe nagibati, s fiksnim pa tudi premikati. Zato je praviloma terapija s fiksnim zobnim aparatom učinkovitejša.

Nikoli ni prepozno, še vedno se lahko odločite za korekcijo s fiksnim zobnim aparatom.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo, morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

Potrebujete pregled, preden dobite ortodontski aparat, ali vzdrževanje? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.