Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Ortodontski aparat – kako do ortodonta

Ortodontski aparat - kako do ortodonta
Ortodontski aparat – kako do ortodonta

Pozdravljeni, stara sem 22 let in imam problem s krivimi zobmi, zgornja čeljust je zožena in cca 6mm naprej-pred spodnjo čeljustjo, ali lahko v teh letih to popravim z aparatom. Ali lahko dobim čim manj opazen aparat, brala sem, da taki obstajajo? Na katerega naj se obrnem?

 

Starostne meje za ortodontsko terapijo ni. Vendar velja to le za premike zob. Po zaključeni rasti ne moremo več usmerjati rasti kosti.

O načinih terapije se dogovorite s specialistom ortodontom, preden vam namesti aparat. Res se dobijo bracketi- “zvezdice”, ki so bele barve in je tak aparat manj opazen.

Neopazen zobni ortodontski aparat je tudi ortodontski zdravljenje z ortodontskimi folijami. Vendar je to snemni ortodontski aparat.

Izbiro specialista ortodontije imate prosto.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo, morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

Potrebujete pregled, preden dobite ortodontski aparat, ali vzdrževanje? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.