Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Osmice mi krivijo zobe

Osmice mi krivijo zobe
Osmice mi krivijo zobe

Že nekaj let mi zelo počasi rastejo modrostni zobje. Sicer imam zobe zelo skupaj, v zadnjem času pa opažam, da se mi krivijo. Zanima me, kaj mislite o tem, da bi si osmice dala izruvati. Je možno, da bi po tem prišlo do preredkosti zob. Drugačnih problemov s tem nimam.

 

Kadar osmice nimajo prostora, da bi izrasle, lahko povzročijo pomik ostalih zob proti sredini. To pa pri strnjeni zobni vrsti brez vrzeli pomeni, da povzročajo tesno stanje zob. Menim, da ne bi prišlo do preredkosti zob, če je pred izrastom osmic niste imeli.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.