Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Oteklina zoba – kako naj si pomagam, da izgine?

Oteklina zoba - kako naj si pomagam, da izgine?
Oteklina zoba – kako naj si pomagam, da izgine?

Okoli bolečega zoba se mi je nabral gnoj, ki pa je že odtekel in tudi zob me ne boli več a oteklina je še vedno ostala. Zanima me, kako si lahko pomagam sam, da oteklina izgine?

 

Zdravljenje zobnih koreninOteklina je lahko poledica vnete dlesni ali vnetja okolice vršička zobne korenine. V obeh primerih svetujem, da poiščete pomoč zobozdravnika. Ugotoviti je potrebno vzrok in ga odstraniti. Vnetje, katerega vzrok ni odstranjen se bo ponovilo, lahko v hujši obliki. Zato čim prej do zobozdravnika, da vas pregleda in oceni, kakšen vrste zdravljenja vam lahko ponudi.

Oteklina bo težko izginila sama od sebe. Bolj je verjetno, da bo še naraščala. Drastično lahko naraste v nekaj urah. Oteklina se lahko razširi v druge dela obraza, proti grlu in začne ogrožati zdravje. Lahko se razvije tudi sepsa.

 

 

Potrebujete zdravljenje zobnih korenin? Naročite se na 031 656 907