Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Popravilo zob boli

Popravilo zob boli
Popravilo zob boli

Na sprednjih dveh zobeh zgoraj imam karies, in se mi je naredila že velika luknja. To mi je moj osebni zobozdravnik popravljal, vendar me je zelo bolelo, ni mi daj injekcije in zato sem malo odmikala. Vrtanje je zaključil, ni bilo popolno in mi zaplombiral zob. Po treh tednih mi je plomba padla ven, jaz pa k zobozdravniku nisem hotela iti, ker mi je vedno delal na živo in od tod imam zelo velik strah pred zobozdravniki. Razmišljam, da bi odšla k drugemu, vendar me zanima, kako lahko popravim sprednja zoba? Ali je možno samo vrtanje ali še kaj drugega? Ali je možno, da mi to popravijo pod splošno anestezijo? Tako bi mi še najbolj odgovarjalo.

 

Posegi v splošni anesteziji so namenjeni ljudem, ki ne morejo sodelovati zaradi njihovega splošnega zdravstvenega stanja.

Razumem vaš strah pred bolečino. Zato kar pogumno svojega zobozdravnika seznanite s strahom in prosite za lokalno anestezijo. Zagotovo vam je ne bo odrekel.

Delo v lokalni anesteziji bo brezbolečinsko, zato bo vaš strah sčasoma izzvenel.

Le pogumno, preden bo za zob prepozno.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.