Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Pretiravanje z umivanjem zob

Pretiravanje z umivanjem zob
Pretiravanje z umivanjem zob

Bila sem pri svojem zobozdravniku, zaradi bolečin zob. Moj problem naj bi nastal zaradi prekomernega umivanja zob. S tem sem si nekako stanjšala sklenino zob. Uporabljam zobno pasto Sensodyne, že 2 meseca, ustno vodo za občutljive zobe, pa ni nič bolje. Zanima me, če mi je sploh pomoči, ali bom imela še kdaj zobe, kot je treba, da ne bodo preveč občutljivi. Zanima me, če se da čez zobe narediti kakšno oblogo, ki bi služila kot sklenina. Pa ne lepotno, ker zobe imam drugače lepe, samo “obrabljene” od ščetkanja.

 

V kolikor so prizadeti predeli zob toliko globoki, da je dovolj prostora za izdelavo plombe, se taka obraba sklenine (menim pa, da gre bolj za prizadete zobne vratove) lahko zapolni z materialom za bele plombe.

V kolikor so predeli plitvi in vseeno skelijo, imamo v zobozdravniški ordinaciji na voljo premaze s katerimi premažemo prizadete predele in pomagajo za nekaj mesecev, nato jih moramo ponoviti.

Zagotovo se da ukrepati, da zobni vratovi ne bodo več skeleli.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.