Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Previdnostni ukrep pred puljenjem

Previdnostni ukrep pred puljenjem
Previdnostni ukrep pred puljenjem

Pred mano je puljenje zob. Skoraj šest mesecev redno jemljem tablete: Coryol, Plavix in Aspirin, ki preprečujejo strjevanje krvi. Koliko dni pred puljenjem zob moram prenehati jemati tablete, da ne bo komplikacij.

 

Prejemate močno antikoagulantno terapijo. Zato predvidevam, da Vaš splošni zdravnik, ki Vas vodi, redno spremlja parametre strjevanja krvi. Zato naj Vas Vaš splošni zdravnik pripravi za poseg. Na dan puljenja mora biti vaša vrednost INR primerna, običajno pod 2,5 – 3.

V naši ordinaciji običajno stopimo v kontakt s pacientovim splošnim zdravnikom in se dogovorimo za pripravo pacienta. Pacienti na antikoagulantni terapiji običajno hodite na testiranje parametrov strjevanja krvi v rednih časovnih intervalih. Po potrebi pogosteje in ste vodeni v antitrombotični ambulanti. Zato se v naši ordinaciji s časom puljenja kar najbolj prilagodimo času enega od Vaših rednih testiranj ali pa vas v antitrombotiočni ambulanti pripravijo na poseg za določen dan.

Vaš splošni zdravnik ali zdravnik iz antitrombotične ambulante  Vam, da navodila, kako jemati zdravila, mi pa se prilagodimo tako, da na dan, ko ste pripravljeni opravimo puljenje.

Želimo si, da nas pacient v naprej obvesti, da bo predvidoma v naslednjih nekaj dneh možno zob puliti, če je to mogoče predvideti. Ob dobri organizaciji je to možno. Ta dan opravimo puljenje le na pisno potrdilo  zdravnika, ki vas je pripravil na poseg, da lahko ta dan varno izvedemo poseg.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.