Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Prevleke spredaj

Prevleke spredaj
Prevleke spredaj

Zgoraj imam na 3 in 4 desno in 2 levo že več let prevleke. Na drugi 2 imam veliko plombo. Enke so še za silo v redu. Zdravnik mi je predlagal nove prevleke na 1,2,in 3. Se pravi, da bi mi zbrusil še obe 1 in eno 2. Ali naj dam prevleke tudi na enke in koliko bom morala doplačati, če se odločim za boljši material?

 

Če prav razumem, imate še zobne prevleke na dvojki, trojki in štirici desno zgoraj. Leva dvojka je precej plombirana, z videzom obeh enk pa ste zadovoljni.

Zobozdravnik vam je predlagal zobne prevleke na zobeh desne trojke, dvojke in enke, ter leve enke in dvojke. Predvidevam, da se zob, ki še nimajo prevlek ne bo več dalo obnoviti s plombiranjem, prevleki na dvojki in trojki pa sta potrebni zamenjave, ker nista več ustrezni.

Če so moja predvidevanja pravilna, je protetični načrt upravičen. Glede finančnega vidika pa brez pregleda in rentgenske slike ne morem podati ocene.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.