Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Prevleke zob previsoke

Prevleke zob previsoke
Prevleke zob previsoke

Včeraj mi je zobozdravnik prevlekel pet zgornjih sprednjih zob (keramika), vendar pa ni preveril z modrim trakom, če imam dober ugriz. Danes pa sem ugotovila, da mi sekalca “tolčeta” na spodnje zobe. Treba bi bilo malo zbrusiti in me zanima, če kdo v Ljubljani naredi brezplačno. Sem brezposelna, moj zobozdravnik pa je 110 km iz Ljubljane.

 

Menim, da ni toliko pomembno ali Vam kdo to lahko naredi brezplačno. Prav je, da se v primeru težav oglasite do zobozdravnika, ki Vam je delo napravil.

Le vaš zobozdravnik ve, kako je delo izvedeno, iz kakšnega materiala, koliko so debele prevleke, ali jih še sme kaj pobrusiti. Če se zgodi zaplet in drugemu zdravniku pri brušenju odleti kak košček prevleke, bo nastala dilema čigav strošek je popravilo. Tako bo najbolj korektno do vašega zobozdravnika in do Vas samih.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.