Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Problematični krivi zobje

Problematični krivi zobje
Problematični krivi zobje

Spoštovani, želela bi vedet ali je še kakšno upanje zame. Imam zelo krive zobe, kar pa me obremenjuje pri nasmehu, samozavesti, skratka me zelo moti. Sem dijakinja in želela bi odgovor ali je mogoče, kaj postoriti (z operacijo ali kakor koli drugače, vse bi storila za lep nasmeh). Prosim, če mi navedete tudi če se, kaj dodatno plača in koliko? Ja, pa še me zanima, če hočem zamenjat plombe za bele moram zobozdravnico posebej zaprosit? Ter koliko stanejo? Imam tudi zelo občutljive na mrzlo in vroče zakaj?

 

Za nepravilno izrasle zobe je prvi izbor terapije zagotovo ortodontska terapija. Ker ste še dijakinja, verjetno še niste dopolnili 19 let, zato bi ortodontsko zdravljenje lahko potekalo preko koncesije. Kaj pripada po pravilih in kaj je potrebno doplačati oziroma, kaj je samoplačniško in kakšne so cene Vam bo povedal specialist ortodont, ki si ga boste izbrali.

V kolikor želite amalgamske plombe iz estetskega razloga zamenjati za bele (če ni prisoten karies, ki je razlog za zamenjavo plombe), jih morate v celoti  plačati sami. Za ceno povprašajte svojo zobozdravnico.

Vaši zobje so lahko občutljivi na toplotne spremembe zaradi kariesa (kdaj ste bili nazadnje na pregledu) ali pa zaradi preobčutljivih zobnih vratov (o tem sem že pisala). Svetujem Vam kontrolni pregled, če ga v kratkem niste imeli.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …