Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Proteza ali implantat

Proteza ali implantat
Proteza ali implantat

Spodaj desno imam med štirico in šestico mostiček (sedmice ni več).Ker je pod šestico star grunolom, ki me že boli, je zobozdravnica na ortopanu videla, da bo morala šestico odstraniti. Ker je tudi štirica vprašljiva, je problem, kaj narediti, ker imam na levi strani še svoje zobe. Ne bi rada hodila v službo brez zob. Ali se to da narediti z implantanti in koliko bi to stalo.

 

Odgovor na vaše vprašanje je odvisen od več dejavnikov, vključno z vašim zdravstvenim stanjem, strukturo čeljusti in vašimi željami ter finančnimi zmožnostmi. Vsekakor se lahko izgubljene zobe nadomesti s pomočjo implantatov, ki so trajna in funkcionalna rešitev. Postopek vključuje vstavljanje titanovega vijaka v čeljustno kost, na katerega je nato pritrjen zobni nadomestek.

Če imate dovolj kosti v čeljusti, da podpre implantate, bi bil ta postopek primeren za vas.  Če ni dovolj kosti, lahko razmišljate o postopkih, kot je presaditev kosti, ki omogoča dodajanje kosti v čeljust, da se ustvari primerna podpora za implantate.

Kadar manjkajo zobje tako, da je zobna vrsta skrajšana, se običajno zobe nadomesti s protezo ali implantati. Težko boste nosili enostransko protezo. Proteza bi bila za dva zoba. Sma bi se odločila za implantate.

Cena je odvisna od tega koliko implantatov se vstavi in od vrste protetike, ki se nanje naredi.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.