Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Rumeni zobje

Rumeni zobje
Rumeni zobje

Sem 13 letno dekle s problemom. Moji zobje so rumenkaste barve. Umivam si jih redno 3x na dan. Kaj naj storim, da bi bili bolj beli?

 

Ker si mlada in si redno umivaš zobe, zob gotovo nimaš zabarvanih zaradi zobnih oblog, uživanja živil, ki zobe zabarvajo in kajenja. Da bi lahko ocenila, kako hudo so zobje rumeni, bi te morala videti.

Veš, čisto snežno belih naravnih zob nima nihče. Naravni zdravi zobje so rahlo rumenkasto ali rjavkasto obarvani. Res pa je, da so pri nekaterih zobje bolj temni kot pri drugih. Lepa in prijetna barva zob je tista, ki ti, ko se nasmeješ napravi prijeten harmoničen obraz, barva, ki se vklopi v tvoj obraz, barva, ki ne izstopa.

Malo v tolažbo: zobje, ki so bolj “rumeni”, so običajno tudi bolj odporni proti kariesu. Za bolj bele zobe lahko uporabiš belilne zobne paste, ki so na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, vendar ne več kot enkrat tedensko. S prepogosto uporabo si namreč lahko poškoduješ sklenino.

Ko boš starejša, bo koža temnejša. Takrat zobje ne bodo zdeli tako rumene barve. Igra barv je zanimiva. Mnogim se zdi, da imajo temnopolti ljudje izredno bele zobe. Vendar so njihovi zobje običajno zelo rumeni, le zaradi barve polti delujejo belo.

Morda še tak čisto ženski nasvet, za takrat, ko boš starejša: ustrezna barva šminke, ki se ti lepo poda na kožo, in zobje bodo videti bolj beli. Ampak ne za v šolo.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …