Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Slikanje zob med nosečnostjo

Slikanje zob med nosečnostjo
Slikanje zob med nosečnostjo

Moja žena je slikala zob (petica desno spodaj) kljub temu, da je v 17 tednu nosečnosti. Ali to lahko kakorkoli škoduje otroku. Pri slikanju jo niso zaščitili (s svincem) oziroma jo kakorkoli opozorili o nevarnosti. Naju vseeno malo skrbi.

V 17. tednu je razvoj otroka že zaključen (oblikovani so vsi deli telesa). Zaključil se je s 3. mesecem nosečnosti. Sodobni rentgenski aparati imajo majhna sevanja. Pri slikanju lokalnega posnetka (slikanje enega zoba) prejmete dozo sevanja, kot jo prejmete iz naravnega okolja v dveh dneh. Načeloma ne bi smelo priti do okvare plodu. Vseeno se o tem pogovorita s svojo ginekologinjo.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.