Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Temen mrtev zob beljenje ali prevleka?

Temen mrtev zob beljenje ali prevleka?
Temen mrtev zob beljenje ali prevleka?

Zanima me, ali je možno beljenje zoba, ki ima uničen živec (že dvanajst let) oziroma ali je beljenje takšnega zoba sploh uspešno. Odločila sem se namreč za menjavo starih plomb z belimi, sedaj pa mi je ostal še en zob (sprednji zgornji). Ta je zaradi uničenega živca že precej temen. Ali naj se raje odločim za “krono?”

 

V kolikor je zobna krona dobro ohranjena in ni veliko plombirana je vsekakor vredno poskusiti z beljenjem zoba. V kolikor v nekaj obiskih ne bo bistvenega učinka pomeni, da beljenje ne bo uspešno, v tem primeru je bolj kot estetsko oskrbo izbrati bel zatiček in prevleko.

Oskrba z zatičkom in prevleko je tudi boljša izbira v primeru, da je zob obsežneje plombiran. Brez pregleda vam težko svetujem bolj konkretno.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …